Header afbeelding

Genieten op Bali

10 beste restaurants die je niet mag missen

Afgelopen maand stond een reisje naar Bali op het programma. Via Airbnb boekten we een prachtige villa met zwembad, buitenbadkamer én hond. De koffer met bikini’s en jurkjes was ingepakt dus er stond ons niks meer in de weg. Behalve dan het verkeer. Eenmaal geland op Denpasar Airport, op een zaterdagmiddag, bleek het iets drukker op de weg vergeleken met Kuala Lumpur. Dit kon de pret niet drukken, want we wisten was ons te wachten stond: zon, zwembad en eten, veel eten. Daarom in deze blog op een rijtje de 10 beste restaurants in Canggu, Bali.

Vakantie naar Bali, maar heb je nog geen vliegtickets? Scoor hier de goedkoopste vliegtickets naar Bali.

Canggu

Canggu ligt in het zuiden van Bali, op zo’n driekwartier rijden van het vliegveld. Als je geluk hebt dus, want met een beetje pech doe je er zo twee uur over. Dat was dan ook wat de chauffeur ons vertelde. ‘Flinke file dus dit gaat wel even duren, twee uurtjes.’ Na 1,5 uur vroeger we weer, als onrustige kinderen op de achterbank, hoe ver is het nog rijden? Tot onze schrik duurde het nog een uur. Vijf minuten later stonden we op de stoep voor de villa. Kleine taalbarrière maar hé beter dan andersom toch? Wij verbleven negen dagen in Canggu en zijn onze villa nauwelijks uitgekomen, behalve dan om te eten. Koken kunnen ze daar wel op Bali! Begin je al te watertanden? Ik wel namelijk!

Satu Satu - koffie

Zodra je dit restaurant in je vizier krijgt, weet je dat je goed zit. Mocht je denken dat je hier om tien uur wel aan kunt schuiven voor een ontbijtje, dan heb je het mis. Dit restaurant is hartstikke populair en mensen staan dan ook in de rij te wachten tot er een tafeltje vrijkomt. Satu Satu is zeven dagen per week geopend van acht uur ’s ochtends tot half vijf in de middag. De koffiecultuur is enorm op Bali en dat is in dit restaurant niet anders. Ooit gehoord van ‘kopi luwak’? Deze civetkoffie is een van de duurste koffiesoorten ter wereld vanwege het speciale productieproces. De bes wordt gegeten door de luwak, een civetkat. Tijdens het fermentatieproces komt er een bijzondere smaak vrij in de pit die later wordt teruggevonden in zijn poep. Klinkt dit aantrekkelijk? Deze koffie kun je in Satu Satu proberen, dankzij de Sudana familie. Zij staan bekend als beste koffieproducent van het eiland.

Satu Satu Bali
Satu Satu Bali

Koi Batu Bolong - ontbijt

Dit knusse restaurant bevindt zich middenin de Batu Bolong Street. Koi Batu Bolong is dagelijks geopend van acht uur ’s ochtends tot tien uur in de avond, maar kom hier vooral voor een ontbijtje. Op het menu staan verschillende soorten bowls die je echt moet uitproberen. ‘Blue Mix’ met kokoswater of de ‘Pink Dragon’ met dragonfruit en chiazaad zijn stuk voor stuk heerlijk. Nog een plus: het is nog gezond ook! Met een açai bowl, ik weet nog steeds niet hoe je dit moet uitspreken, van Koi’s achter de kiezen kom je de komende uren wel door.

Koi Bali
Koi Bali

Ritual Coffee & Eatery – ontbijt

Op het eerste gezicht lijkt Ritual Coffee & Eatery een ‘koffie to go’ tentje waar je even snel een croissantje kunt halen voor als je op weg bent naar het strand. Helemaal niet verkeerd natuurlijk, maar eenmaal binnen blijkt er een hele bovenverdieping te zijn waar je zelfs kunt werken. Hier moet je zijn voor een broodje ei. Gepocheerd, gebakken, gekookt, een omelet of een roerei. Keuze genoeg en je komt tijd te kort om het allemaal te proberen. Nog plek over voor een drankje en gek op koude koffie? Probeer dan de ‘Iced caramel latte’. Genieten gegarandeerd!

Warung Goûthe - lunch

Dit restaurant met open keuken serveert de beste verse broden en smoothies van Canggu. Neem een kijkje binnen waar de bakkers druk bezig zijn met het kneden van verschillende broden, terwijl buiten de kok de gerechten staat klaar te maken. Dit zijn ware kunstwerkjes en bijna te mooi om op te eten. Bijna hoor, het ziet er veel te goed uit om te laten staan. Bij Warung Goûthe zijn ze ook een ster in het maken van taartjes. Ik heb altijd ruimte voor taart en geloof mij, hier maak je maar al te graag plek voor! Zit je stiekem toch wel een beetje vol, maar ziet het gebak er te goed uit om te laten staan? Niet getreurd, ze pakken het voor je in zodat je het later nog aan het zwembad kunt opeten.

Warung Goûthe Bali
Warung Goûthe Bali

Mason - hapjes

Dit restaurant valt niet te missen. Het uithangbord, zeg maar gerust billboard, is zo groot dat je hier moeilijk omheen kunt. En dat is maar goed ook, want de hapjes van Mason zijn een must als je op zoek bent naar lekker eten. Parkeer je scooter voor de deur en neem plaats aan een van de lange tafels. De ‘small plates’ kosten gemiddeld €5 per stuk en zijn ideaal om te delen. Mals lamsvlees, witte vis en de beste gekruide bloemkool die je je maar kunt wensen. En dat onder het genot van, hoe kan het ook anders, een Tiger biertje.

Café del Mar - hapjes

Café del Mar kennen we natuurlijk van de heerlijke loungemuziek die nog elk jaar wordt uitgebracht. In 1980 werd het eerste café op Ibiza geopend en nu 40 jaar later vind je ze op meer dan tien locaties, zo ook op Bali. Toen wij op Ibiza waren, konden we de portemonnee opentrekken en gingen we met lege zakken naar huis. Dit is op Bali gelukkig wel anders en een stuk betaalbaarder dan Ibiza. Het is zonde om hier alleen voor het eten te komen, dus neem je zwemkleding mee en geniet van een hapje en een drankje in een van de heerlijke loungesets in het zwembad én de muziek natuurlijk.

Ji Sushi - diner

In een vorig blog schreef ik over de beste sushi die ik ooit gegeten heb. Het kan ook niet anders dan dat deze sushi uit Tokyo komt. Hier bij Ji Sushi op Bali kunnen ze er ook wat van! Zorg ervoor dat je van tevoren reserveert en je hierbij vermeldt dat je graag op het dakterras wilt zitten. Dit zorgt voor het mooiste uitzicht over Canggu. De twee masterchefs hebben al meer dan 15 jaar ervaring in het bereiden van sushi dus zij weten waar ze over praten. De ‘Dragon of Ji’ mag dan ook niet op je bordje ontbreken. In deze speciale maki rol zit garnaal, avocado en een heerlijke spicy mayonaise. En dat in de vorm van een draak. Nog plek over voor een toetje? Gekke vraag eigenlijk, natuurlijk is er nog plek over. Schrijf een recensie op TripAdvisor en je nagerecht is gratis!

The Slow - diner

Dit restaurant en hotel ineen bestaat nog niet zo lang en is dan ook vrij rustig. Onterecht, want het eten is fantastisch en eigenlijk zou The Slow elke avond tot de nok toe gevuld moeten zijn. Gelukkig voor ons, want een reservering was dan ook niet nodig. Ik genoot hier van de ‘Zucchini flower’: gefrituurde courgette met ricotta en citroen. Helaas was dit een klein hapje dus het was zo weg. Mocht het niet op tafel staan, vraag dan naar de ‘Vegemite mayo’. Wij konden hier geen genoeg van krijgen en lepelde nog net niet het kuipje uit met onze vingers. Ik als toetjesfan kon hier m’n hart op met de ‘Burnt Marshmallow’ (dit spreekt voor zich) en de ‘Pop’. Een stokje met witte chocolade ijs omringd met peanut butter. Fantastisch!

The Slow Bali
The Slow Bali

Da Romeo – diner en cocktails

Zin in pizza? Dan ben je bij Da Romeo aan het juiste adres. Je ziet het meteen, zodra je voet zet in dit restaurant weet je dat je terug bent in de jaren ’20. De inrichting, de kleding van de barmannen en serveerders en de films van Charlie Chaplin die worden afgespeeld op het scherm. Hier zit je goed voor een speciale cocktail geserveerd in een glazen kooi en een geweldige pizza rijkelijk belegd met verse groenten op een dunne pizzabodem. Klinkt dit als een perfecte avond?

Da Romeo Bali
Da Romeo Bali

Old Man’s - drankjes

Heb je na de sushi van Ji Sushi nog een klein gaatje over? Loop dan door naar het strand waar je onderweg Old Man’s passeert. De perfecte afsluiting na een dagje relaxen op het strand. Deze speeltuin voor volwassenen is de ideale hipster hangplek waar je met een drankje in je hand los kunt gaan op de muziek. Na een dagje surfen kom je hier helemaal tot rust.

Restaurants

Met Old Man’s komen we aan het einde van de blog en ik moet toegeven, ik heb behoorlijke trek! Mijn maag gaat goed tekeer en dat komt niet van het typen van deze blog. Alleen al voor het eten zou ik meteen weer m’n koffer pakken en het vliegtuig inspringen. En daar komt dan ook nog eens het heerlijke weer, de prachtige omgeving en de vriendelijke bevolking bovenop. De restaurants hebben mijn verwachtingen meer dan overtroffen. Veel restaurants of tentjes in onze woonplaats Kuala Lumpur zijn bedoeld om even snel te eten en daarom wordt er dus vrij weinig, lees: helemaal niks, gedaan aan het interieur. Dit in tegenstelling tot Bali waar alle tentjes, cafés en restaurants er op en top uitzien. En dan smaakt het eten ook nog eens fantastisch!

Restaurants Bali
Restaurants Bali

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. genieten op bali
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.