Header afbeelding

Wat te doen in Drenthe?

10x wat te doen in deze prachtige provincie

Ontdek de prachtige provincie Drenthe met deze 10 geweldige activiteiten! Van adembenemende natuur tot historische bezienswaardigheden, Drenthe heeft voor elk wat wils. Verken de hunnebedden of ga op avontuur in Wildlands Emmen. Ontdek de rijke geschiedenis van deze provincie of knuffel een schaap. Kortom, er valt genoeg te beleven in Drenthe voor een onvergetelijke vakantie vol avontuur en ontdekking!

10x wat te doen in Drenthe:

  1. Avontuurlijke klimbossen
  2. Lachen, gieren, brullen in een pretpark
  3. Op avontuur in Wildlands Emmen
  4. Ga schattige schapen knuffelen
  5. Bewonder de hunebedden
  6. Het indrukwekkende Drents Museum
  7. Pittoreske en sfeervolle dorpjes
  8. Leuke buitensporten
  9. Evenementen op TT Circuit Assen
  10. Plons in een zwembad

Wist je dat? Elke zomer viert Meppel 6 weken lang Donderdag Meppeldag! Elke donderdag verschijnen er vele marktjes en geniet je van de gezelligheid. 'S avonds wordt heel Meppel omgebouwd tot een groot feest waarbij op elk plein een podium komt te staan en er veel verschillende artiesten optreden! De datums voor 2024 zijn: 25 juli, 1 augustus, 8 augustus, 15 augustus, 22 augustus en 29 augustus.

1. Avontuurlijke klimbossen

Beleef avontuur en adrenaline in de klimbossen van Drenthe! Deze spannende activiteit biedt plezier voor jong en oud, waarbij je jezelf kunt uitdagen en je grenzen kunt verleggen. Klim van boom tot boom via touwbruggen, ziplines en tokkelbanen, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de natuur om je heen. Het klimbos is een geweldige manier om de natuur op een actieve en uitdagende manier te ervaren, en het is een perfecte activiteit voor een dagje uit met vrienden of familie.

Onze tips:

  • Klimpark Molencaten in Wezuperbrug
    Ontdek de avontuurlijke kant van Drenthe met een bezoek aan Klimpark Molencaten in Wezuperbrug, waar je kunt genieten van uitdagende klimroutes en ziplines! 
  • Klimbos Joytime in Grolloo
    Bij Klimbos Joytime in Grolloo beleef je een onvergetelijke dag vol adrenaline met verschillende klimparcoursen en spannende activiteiten te midden van de prachtige natuur.
  • Klimbos Appelscha
    In Klimbos Appelscha kun je de hoogte in gaan en jezelf uitdagen op de diverse klimroutes, omgeven door het groene landschap van Drenthe.

Actiefoto in klimpark Molencaten

Actiefoto in klimpark Molencaten

2. Lachen, gieren, brullen in een pretpark

Laat je innerlijke kind los en ga op avontuur in de pretparken van Drenthe! Of je nu op zoek bent naar spanning en sensatie of juist wat rustiger vermaak, het kan allemaal. Van spannende achtbanen tot sprookjesachtige attracties, de pretparken bieden een breed scala aan attracties en entertainment voor alle leeftijden. Breng een dag door met plezier en opwinding terwijl je geniet van de attracties, shows en live-entertainment die deze parken te bieden hebben. Dit is absoluut een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin!

Onze tips voor jong en oud:

  • Drouwenerzand attractiepark in Drouwen
    Drouwenerzand attractiepark biedt een betaalbare en gezellige dag vol attracties, speelplezier en onbeperkt eten en drinken, perfect voor een leuk dagje uit voor jong en oud!
  • Urban Jump & Playground in Emmen
    Deze speelhal biedt een spannende mix van trampolines, klimwanden en andere activiteiten, ideaal voor een energieke dag vol plezier!

Onze tips voor de kleintjes:

  • Plopsa Indoor Coevorden
    Plopsa Indoor Coevorden betovert met attracties, shows en Studio 100-figuren voor een dag vol plezier, ongeacht het weer!
  • Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren
    Dit attractiepark biedt een betoverende mix van attracties, speeltuinen en een dierenpark, ideaal voor een gezinsuitje vol plezier!
  • Kabouterland Exloo
    Betreed een betoverende wereld van natuurlijke magie, met kabouteravonturen, attracties en dieren te midden van prachtige groene landschappen!
  • Speel- en ijsboederij de Drentse Koe in Ruinerwold
    Van het ontdekken van de boerderijdieren tot het genieten van heerlijk ambachtelijk ijs. Met ruime speelgelegenheden, een gezellig terras en een landelijke omgeving is het de perfecte plek voor een ontspannen en plezierige dag!
  • Zippa Zebra Funjungle in Hoogeveen
    Zippa Zebra Funjungle in Hoogeveen is een spannende en kleurrijke indoor speeltuin vol avontuurlijke attracties en speelplezier voor kinderen, ideaal voor een dag vol energie en vermaak!

3. Op avontuur in Wildlands Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een avontuurlijke bestemming waar je de wereld kunt ontdekken door middel van spannende attracties en fascinerende dieren. Van de weelderige jungles van Jungola tot de uitgestrekte savannes van Serenga, elke zone biedt een unieke ervaring vol verwondering en plezier. Verlies jezelf in de prachtige landschappen en kom oog in oog te staan met exotische dieren, terwijl je geniet van een onvergetelijke dag vol avontuur en ontdekking!

💰 Een dagticket voor dierenpark Wildlands is slechts €28,50! Kinderen t/m 2 jaar gaan gratis mee en kinderen tussen de 3 en 9 jaar gaan al mee voor slechts €24,50.

Haal je dagkaart voor Wildlands hier!

Wildlands Emmen

Leeuwen in Wildlands Emmen

4. Ga schattige schapen knuffelen

Ontdek de wereld van de schaapskooien in Drenthe, waar de charme van het platteland tot leven komt! Laat je meevoeren door de rustgevende grazende schapen op uitgestrekte heidevelden, omringd door adembenemende natuur. Een bezoek aan een schaapskooi is een absolute must voor iedereen die houdt van het Drentse landschap en de leuke tradities die daarbij horen!

Onze tips voor jou:

  • Schaapskooi Achter ’t Zaand in Dwingeloo
    Beleef de magie van het Drentse landschap bij Schaapskooi Achter 't Zaand in Dwingeloo, waar je wordt betoverd door de traditionele schaapskudde en het prachtige omringende natuurschoon.
  • Schaapskooi Orvelte in Orvelte
    Stap terug in de tijd en ervaar de charme van het historische Orvelte bij Schaapskooi Orvelte, waar je omringd wordt door eeuwenoude tradities en de vriendelijke schapen die het pittoreske dorpje bevolken.
  • Schaapskooi Drents Friese Wold in Wateren
    Ontdek de rust en schoonheid van het Drents-Friese Wold bij Schaapskooi Drents-Friese Wold in Wateren, waar je kunt genieten van adembenemende wandelingen door de uitgestrekte bossen en heidevelden, terwijl de schapen vredig grazen in hun natuurlijke omgeving.

Schaap schaapskooi drenthe

Schaap in een schaapskooi

5. Bewonder de hunebedden

Stap terug in de tijd en ontdek de mystieke wereld van de hunebedden in Drenthe! Deze prehistorische meesterwerken zijn meer dan alleen stenen; ze brengen je terug naar het verleden. Wandel tussen de gigantische stenen en laat je betoveren door de verhalen die deze indrukwekkende monumenten te vertellen hebben. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een heelrijke wandeling, de hunebedden moet je eens gezien hebben!

Waar vind je de hunebedden? Kortom: bezoek Nationaal Park Drentsche Aa.

Waar staan de hunebedden

Hier staan de Drentse hunebedden

6. Ontdek de rijke geschiedenis

Duik in de boeiende geschiedenis van Drenthe en laat je betoveren door de eeuwenoude verhalen en monumenten van deze provincie! Voor liefhebbers van geschiedenis en avontuur is Drenthe een waar paradijs om te ontdekken en te verkennen!

  • Het Drents Museum
    Dit museum in Drenthe is een ware schatkamer van geschiedenis en cultuur. Met interactieve displays en meeslepende verhalen is een bezoek aan het Drents Museum een onvergetelijke ervaring. Wist je dat je hier ook het meisje van Yde kan bewonderen? Dit meisje werd 1000 jaar na haar dood gevonden in het veen en is bijna helemaal intact!
    Wist je dat? Van Gogh heeft in Drenthe gewoond en het platteland veel geschilderd! 
  • Veenpark in Barger-Compascuum
    Het Veenpark in Drenthe is een levendig openluchtmuseum waar bezoekers een reis terug in de tijd maken naar het turbulente verleden van de veenarbeiders. Met interactieve exposities en spannende activiteiten biedt het Veenpark een leerzame en plezierige ervaring voor het hele gezin.
  • Het Gevangenismuseum in Veenhuizen
    Ontdek het Gevangenismuseum in Drenthe, een plek die je meeneemt op een reis door de geschiedenis van de gevangenis! Verken de oude cellen, hoor verhalen over legendarische gevangenen en laat je verrassen door indrukwekkende tentoonstellingen. Een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in spannende verhalen en historische avonturen!

Van gogh Drents museum

Van Gogh schilderij in het Drents Museum

7. Pittoreske en sfeervolle dorpjes

Ontdek de betoverende pittoreske dorpjes van Drenthe, elk met zijn eigen unieke karakter en charme. Wandel door smalle straatjes omgeven door historische gebouwen en geniet van de serene sfeer die deze idyllische plaatsen te bieden hebben. Van verborgen juweeltjes tot levendige marktpleinen, de pittoreske dorpjes van Drenthe beloven een onvergetelijke ervaring te worden voor iedereen die op zoek is naar een vleugje authentieke Nederlandse cultuur en geschiedenis.

Monumentendorp Orvelte

Laat je betoveren door de magie van Orvelte, een schilderachtig dorpje in Drenthe waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Wandel door de smalle straatjes langs historische boerderijen en gezellige winkeltjes, en geniet van de rust en de charme van het platteland. Dompel jezelf onder in de traditionele cultuur van deze idyllische plek. Orvelte is een waar juweeltje dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Drenthe!

Tip: ontdek de wonderlijke wereld van Zoo Bizar waar je oog in oog komt te staan met exotische insecten en andere fascinerende kleine dieren.

Orvelte Drenthe

Orvelte in Drenthe

8. Leuke buitensporten

Laat je avontuurlijke kant zien in het prachtige Drenthe, waar je een overvloed aan leuke buitensporten kunt ontdekken! Van fietsen door uitgestrekte bossen tot kanoën over schilderachtige meren en wandelen langs idyllische paden, er is voor elk wat wils. Verken de adembenemende natuur, voel de frisse lucht op je gezicht en beleef onvergetelijke avonturen in deze betoverende provincie!

Ga bijvoorbeeld suppen of kanovaren in het Fochteloërveen in de omgeving van Appelscha!

Kanoen langs de bosranden

Kanoën langs de bosranden

9. Evenementen op TT Circuit Assen

Dit legendarische circuit, bekend om zijn spannende motorsportevenementen, biedt een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van snelheid en sensatie. Of je nu zelf wilt racen op het circuit of wilt genieten van de opwindende races vanaf de tribune, TT Circuit Assen is dé plek waar motorsportdromen werkelijkheid worden. Mis deze kans niet om de opwinding van het racen te ervaren op dit iconische circuit in Drenthe!

Tijdens de lente en de zomer is er eigenlijk altijd wel wat te doen op TT Circuit Assen. Wij hebben de leukste evenementen voor jou op een rijtje gezet:

Wat: Wanneer:
402 Supercar Madness 19 mei 2024
402 Japfest 20 mei 2024
Ducati clubraces 24 - 26 mei 2024
ADAC/Hansa Pokal 7 - 9 juni 2024
Supercar Sunday 9 juni 2024
HPS Racing 10 - 11 juni 2024
MotoGP Motul TT Assen -
Tijdens deze indrukwekkende racedagen is er in heel Assen feest!
28 - 30 juni 2024
Dutch Moto Classic 5 - 7 juli 2024
Jack's Racing Day 2 - 4 augustus 2024
Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft 16 - 18 augustus 2024
Classic GP Assen 13 - 15 september 2024
Het Italiaanse Motorfestival 6 oktober 2024
Deutsche Autofest 13 oktober 2024
Vriendendag 19 oktober 2024

10. Plons in een zwembad

Laat de zomerpret beginnen met een verfrissend bezoek aan de vele zwembaden! Van verwarmde buitenbaden tot overdekte waterparadijzen, Drenthe biedt volop mogelijkheden voor waterplezier. Duik in de golven van een subtropisch zwemparadijs of geniet van de rust en ruimte van een natuurlijk zwembad omringd door groene bossen. Ga die zomerse dagen optimaal te benutten!

Onze tips voor jou:

  • De Bonte Wever in Assen
    Bij De Bonte Wever in Drenthe beleef je waterpret in een fantastisch zwembad met snelle glijbanen, een ontspannend bubbelbad en een kinderbad voor de kleintjes, allemaal omringd door een tropische sfeer die je even laat wegdromen naar een exotische bestemming.
    TIP: boek een luxe all inclusive arrangement en kom helemaal tot rust bij De Bonte Wever!
  • Aqua Mundo De Huttenheugte in Dalen
    Ontdek een tropisch paradijs midden in Drenthe bij Aqua Mundo Huttenheugte Dalen, waar waterpret en avontuur samenkomen in een exotische omgeving! Laat je betoveren door de glijbanen, wildwaterbanen en verwarmde buitenbaden, perfect voor een dag vol plezier met het hele gezin. Vergeet de stress van alledag en laat je onderdompelen in een oase van ontspanning en verfrissing bij dit bruisende waterparadijs!
  • Hof van Saksen in Nooitgedacht
    Het zwembad van Hof van Saksen in Drenthe biedt een luxe en vermakelijke ervaring voor gasten van alle leeftijden, met spectaculaire glijbanen, ontspannende whirlpools en rustige waterattracties in een prachtige omgeving. Wist je dat? Hof van Saksen heeft de aller langste trechterglijbaan ter wereld! Ook is er vorig jaar een nieuwe indrukwekkende glijbaan geopend waar je rond draait in een grote schaal met een sterrennacht.

Huttenheugte Drente

Aqua Mundo De Huttenheugte in Dalen

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in drenthe
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.