Thailand Phuket Khai Nok island vrouw in water

Een bezoekje aan Koh Phi Phi

Koh Phi Phi, een van de mooiste eilanden in Thailand, trekt reizigers van over de hele wereld aan met zijn adembenemende landschappen, kristalhelder water en bruisende nachtleven. Dit eiland is de perfecte mix van ontspannen op het strand en feesten tot diep in de nacht. Of je nu komt voor de natuur of het uitgaansleven, Koh Phi Phi stelt zeker niet teleur.

Check de goedkoopste vluchten naar Thailand

De reis naar Koh Phi Phi: het begin van het avontuur

De reis naar Koh Phi Phi begint vaak met een boottocht vanaf het vasteland van Thailand. Vanuit Krabi of Phuket vaar je in ongeveer twee uur naar dit paradijselijke eiland. Hoewel de tocht op het eerste gezicht lang lijkt, vliegt de tijd voorbij door het prachtige uitzicht onderweg. De gigantische kalkstenen rotsen die uit de zee oprijzen en de verschillende schakeringen blauw in het water zorgen ervoor dat je geen moment verveeld raakt.

Bij aankomst in de haven van Koh Phi Phi word je begroet door een spectaculair uitzicht. De rotsformaties bedekt met weelderige vegetatie, omlijst door helderblauw water, geven je meteen het gevoel dat je in een tropisch paradijs bent aangekomen. Het eiland is klein, maar vol energie en biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie.

Verblijf in een partyhostel: Hostel Blanco

Een van de meest populaire plekken om te verblijven op Koh Phi Phi is Hostel Blanco, een bekend partyhostel gelegen pal aan het strand. Voor slechts een paar euro per nacht kun je hier een bed boeken, wat het ideaal maakt voor backpackers. Het hostel biedt alles wat je nodig hebt: schone kamers, vriendelijk personeel en een bruisende sfeer. Blanco staat echter vooral bekend om zijn feesten. Zodra de zon ondergaat, transformeert het hostel in een echte party hotspot.

longtailboot Thailand

Eten op Koh Phi Phi: culinair genieten

Als je even een break nodig hebt van het feesten, biedt Koh Phi Phi ook genoeg heerlijke eetgelegenheden. Na een lange dag vol avontuur kun je in een van de vele restaurants genieten van authentieke Thaise gerechten. Probeer bijvoorbeeld een curry – de yellow curry is een lokale favoriet – of een pad thai. 

De prijzen zijn betaalbaar, variërend tussen de 100 en 150 Baht, en de smaken zijn ongeëvenaard. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een uitgebreide maaltijd, het eiland biedt genoeg keuze.

Het bruisende nachtleven van Koh Phi Phi

Een bezoek aan Koh Phi Phi is niet compleet zonder te genieten van het uitbundige nachtleven. Het partyhostel Blanco is slechts het begin. Na een heerlijke maaltijd in een van de lokale restaurants is het tijd om het nachtleven van het eiland te verkennen. Koh Phi Phi staat bekend om zijn strandfeesten, waar vuurshows, limbodansen en gratis shotjes de standaard zijn.

Een van de hoogtepunten van de avond is het deelnemen aan een van de vele strandspellen, zoals limbodansen. De sfeer op het strand is ontspannen en vrolijk en je wordt gemakkelijk in de menigte opgenomen. Dansen op het strand, voeten in het zand, met de zee op de achtergrond; het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Koh Phi Phi by night: dansen in de zee

Een van de bijzondere dingen aan Koh Phi Phi is dat de feestjes vaak op het strand plaatsvinden. Na een avond vol muziek en dans kun je direct de zee in springen voor een verfrissende duik onder de sterrenhemel. Het geluid van de golven en de opzwepende muziek zorgen voor een magische sfeer. Dit nachtelijke ritueel is een perfecte afsluiting van een bruisende avond en iets wat je op weinig andere plekken ter wereld zult meemaken.

Koh Phi Phi

Een dag vol avontuur: de Phi Phi Pirate Boat Trip

Voor degenen die na al het feesten op zoek zijn naar avontuur, is de Phi Phi Pirate Boat Trip een absolute aanrader. Voor ongeveer € 40,- per persoon krijg je een dag vol activiteiten, inclusief bezoeken aan negen prachtige locaties rondom Koh Phi Phi, zoals Monkey Beach, Viking Cave, Pilleh Lagoon en Bamboo Island. Het hoogtepunt van de dag is zonder twijfel de sprong van de boot in het kristalheldere water. Hoewel het misschien even duurt voordat je de moed hebt verzameld, is het de ultieme manier om jezelf onder te dompelen in het avontuur van Koh Phi Phi.

Monkey Beach is een van de eerste stops tijdens de trip. Hoewel de schattige aapjes verleidelijk lijken om mee te interacteren, is voorzichtigheid geboden. Deze dieren kunnen namelijk behoorlijk onvoorspelbaar zijn. Terwijl je geniet van het uitzicht en het strand, is het belangrijk om voldoende afstand te houden. Na Monkey Beach gaat de boot verder langs verschillende prachtige lagunes en baaien, waar je kunt snorkelen en kajakken in het azuurblauwe water.

De Phi Phi Pirate Boat Trip biedt niet alleen de kans om de mooiste plekken rondom Koh Phi Phi te verkennen, maar ook om nieuwe vrienden te maken. Het personeel zorgt voor een leuke sfeer aan boord en maakt de hele dag door foto's, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vastleggen van al die prachtige momenten.

Koh Phi Phi zonsondergang

De zonsondergang: een magisch einde van de dag

Een van de mooiste momenten van de dag tijdens de Phi Phi Pirate Boat Trip is de zonsondergang. Terwijl de lucht verandert in een pallet van oranje, roze en paarse tinten, wordt de boot een gezellige plek waar je samen met nieuwe vrienden kunt genieten van de laatste uren van de dag. Vaak wordt de avond afgesloten met een klein feestje aan boord, compleet met muziek en dans. De sfeer is ontspannen en vrolijk en het uitzicht op de zon die langzaam onder de horizon zakt is simpelweg adembenemend.

Koh Phi Phi: een bestemming voor iedereen

Of je nu komt voor de adembenemende stranden, het bruisende nachtleven of de avontuurlijke uitstapjes, Koh Phi Phi heeft voor elke reiziger iets te bieden. Het eiland weet op een unieke manier ontspanning en opwinding te combineren, en laat een onvergetelijke indruk achter. Dus, of je nu onder de limbostok door gaat, een duik in het heldere water neemt of geniet van een prachtige zonsondergang – Koh Phi Phi is een bestemming waar herinneringen worden gemaakt die je nog lang zult koesteren.

Bekijk alle Thailand-deals

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. koh phi phi thailand
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.