Header afbeelding

De leukste bestemmingen in Marokko

Vlieg met Transavia

Marokko is een fascinerend land waar eeuwenoude tradities, kleurrijke cultuur en moderne invloeden samenkomen. Van bruisende markten tot eeuwenoude medina’s en indrukwekkende landschappen, Marokko heeft voor iedere reiziger iets bijzonders te bieden.

Met Transavia kun je voordelig naar enkele van de mooiste steden in Marokko vliegen. In deze blog ontdek je vijf geweldige bestemmingen in Marokko die je met Transavia kunt bezoeken. Laat je inspireren voor jouw volgende reis naar het exotische noorden van Afrika!

Vind goedkope vliegtickets naar Marokko

1. Fez

Fez is de oudste van de vier koningssteden van Marokko en wordt vaak beschouwd als het culturele en spirituele hart van het land. De medina van Fez, een UNESCO Werelderfgoed, is een wirwar van smalle straatjes, markten en historische gebouwen. Het voelt alsof je een stap terug in de tijd doet wanneer je deze oude stad verkent. Fez is een bestemming die vooral geliefd is bij reizigers die op zoek zijn naar authentieke ervaringen en traditionele Marokkaanse cultuur.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Medina van Fez (Fes el-Bali) – Een van de grootste autovrije zones ter wereld en een doolhof van steegjes vol met winkels, souks en prachtige moskeeën.
  2. Al Quaraouiyine – De oudste nog functionerende universiteit ter wereld, opgericht in 859, en een prachtig voorbeeld van islamitische architectuur.
  3. Chouara leerlooierij – Een van de bekendste leerlooierijen in Fez, waar je het traditionele leerbewerkingsproces kunt zien en prachtige foto’s kunt maken van de kleurrijke verfbaden.

2. Marrakech

Marrakech, ook wel de ‘Rode Stad’ genoemd vanwege de roodkleurige gebouwen, is een bruisende en exotische bestemming die het beste van Marokkaanse cultuur, geschiedenis en moderne luxe combineert. De stad staat bekend om zijn levendige pleinen, historische paleizen en kleurrijke markten. Marrakech is een zintuiglijke ervaring, van de geur van specerijen op de markten tot de klanken van straatmuzikanten en verhalenvertellers.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Jemaa el-Fna – Het centrale plein van Marrakech, waar je wordt ondergedompeld in de levendige sfeer van straatartiesten, slangenbezweerders, kraampjes en eetstalletjes.
  2. Koutoubia-moskee – De grootste moskee van Marrakech en een iconisch symbool van de stad, gelegen naast het drukke Jemaa el-Fna.
  3. Bahia-paleis – Een prachtig paleis met weelderige tuinen, indrukwekkende mozaïeken en fijne voorbeelden van traditionele Marokkaanse architectuur.

3. Tanger

Tanger is een historische havenstad aan de noordkust van Marokko, met uitzicht op de Straat van Gibraltar. De stad heeft altijd een belangrijke rol gespeeld als poort tussen Afrika en Europa en heeft een unieke mix van Marokkaanse, Europese en Arabische invloeden. De medina van Tanger is een doolhof van straatjes, terwijl de nieuwe stad een levendig centrum biedt met moderne restaurants en cafés. Tanger is de perfecte bestemming voor wie houdt van een mix van cultuur, geschiedenis en een ontspannen kustsfeer.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Kasbah van Tanger – Het oude fort van de stad met prachtige uitzichten over de haven en de medina.
  2. Grotten van Hercules – Een populaire bezienswaardigheid net buiten de stad, waar volgens de legende de Griekse held Hercules zou hebben gerust.
  3. Cap Spartel – Het meest noordwestelijke punt van Afrika, waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee samenkomen, met een prachtig uitzicht over de zee.

4. Casablanca

Casablanca, de grootste stad van Marokko, is een moderne metropool aan de Atlantische kust en het commerciële hart van het land. De stad is een mix van moderniteit en traditie, en staat vooral bekend om zijn indrukwekkende architectuur en de gigantische Hassan II-moskee. Casablanca biedt een andere ervaring dan de traditionele koningssteden van Marokko, met zijn moderne wolkenkrabbers, brede boulevards en chique restaurants.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Hassan II-moskee – Een van de grootste moskeeën ter wereld, gelegen aan de kust, met een toren die 210 meter hoog is. De moskee is deels open voor niet-moslims, een unieke kans om het schitterende interieur te bewonderen.
  2. Corniche van Casablanca – Een levendige boulevard langs de kust, vol met restaurants, cafés en clubs, perfect voor een ontspannen avondwandeling.
  3. Oude Medina – Hoewel kleiner dan die van Fez of Marrakech, biedt de oude medina van Casablanca een interessante mix van traditionele winkels en markten.

5. Nador

Nador is een rustige havenstad aan de Middellandse Zee, in het noordoosten van Marokko, dicht bij de grens met Spanje. Deze bestemming is minder toeristisch dan andere Marokkaanse steden, wat het een ideale plek maakt voor reizigers die willen genieten van de authentieke Marokkaanse cultuur en een ontspannen sfeer. Nador is ook de perfecte uitvalsbasis om de prachtige stranden en natuur van de regio te verkennen.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Lagune van Mar Chica – Een grote lagune met helderblauw water, waar je kunt ontspannen, wandelen langs de kust of een boottocht maken.
  2. Monte Gurugu – Een berg met een spectaculair uitzicht over de stad en de kust, perfect voor natuurliefhebbers en wandelaars.
  3. Plage Sidi Ali – Een rustig en ongerept strand net buiten Nador, waar je kunt genieten van de zon en de zee ver weg van de drukte.

Met Transavia kun je eenvoudig naar deze geweldige Marokkaanse bestemmingen vliegen en genieten van alles wat dit betoverende land te bieden heeft. Of je nu de traditionele markten en paleizen van Marrakech wilt verkennen, de moderne kustsfeer van Casablanca wilt ervaren of de rijke cultuur van Fez wilt ontdekken, er is voor elke reiziger wel een perfecte bestemming te vinden in Marokko. Boek vandaag nog je vlucht en begin je avontuur in het kleurrijke en veelzijdige Marokko!

  1. Home
  2. blog
  3. leukste bestemmingen marokko transavia
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.