Header afbeelding

De populairste bestemmingen in Japan

Deze plekken moet je gezien hebben!

Japan is een land van betoverende contrasten, waar traditionele tempels naast futuristische wolkenkrabbers staan en serene natuurlijke landschappen grenzen aan bruisende metropolen. Elk jaar trekken miljoenen reizigers naar deze fascinerende archipel, aangetrokken door zijn unieke cultuur, heerlijke keuken en de warme gastvrijheid van zijn inwoners. 

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een avontuurlijke wandelaar, of gewoon iemand die de fijne kneepjes van een andere cultuur wilt ervaren, Japan heeft voor elk wat wils. In deze blog nemen we je mee langs de populairste bestemmingen in Japan, die zorgen voor een onvergetelijke reiservaring.

Boek hier je vlucht naar Japan met KLM

1. Tokio

Tokio, de hypermoderne hoofdstad van Japan, is een stad die nooit slaapt. Van de neonverlichte straten van Shinjuku tot de historische sfeer van Asakusa waar de beroemde Senso-ji Tempel zich bevindt, Tokio biedt een onvergelijkbare stedelijke ervaring. 

Shoppers kunnen hun hart ophalen in de modieuze wijken zoals Shibuya en Harajuku, terwijl liefhebbers van kunst en cultuur de talloze musea en galeries kunnen verkennen. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan Tsukiji, de grootste vismarkt ter wereld, voor een vers sushi-ontbijt.

2. Kyoto

Kyoto is het hart van traditioneel Japan. Deze stad was meer dan duizend jaar de keizerlijke hoofdstad van het land en is rijk aan geschiedenis en cultuur. Met meer dan 1.600 boeddhistische tempels, 400 Shinto-heiligdommen en 17 UNESCO-werelderfgoedlocaties, is er in Kyoto genoeg te ontdekken. 

Hoogtepunten zijn onder andere de gouden Kinkaku-ji (het Gouden Paviljoen), de indrukwekkende Fushimi Inari-taisha met zijn duizenden torii-poorten, en de schilderachtige bamboebossen van Arashiyama.

3. Osaka

Osaka staat bekend om zijn levendige atmosfeer en is een paradijs voor foodies. De stad is beroemd om gerechten als okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek) en takoyaki (octopusballen). 

Osaka's bekendste district, Dotonbori, is 's nachts een spektakel van licht en geluid, met enorme reclameborden en een non-stop energie. Voor een beetje geschiedenis, bezoek het indrukwekkende Osaka-kasteel, dat midden in een weelderig park staat.

4. Nara

Als je verder wilt duiken in de geschiedenis van Japan, dan is Nara een must-visit. Deze stad was de eerste permanente hoofdstad van Japan en is thuisbasis van spectaculaire historische sites zoals de Todai-ji Tempel, die een gigantische bronzen Boeddha huisvest. Nara Park is populair vanwege de honderden vrij rondlopende herten die bezoekers kunnen voeren.

5. Hokkaido

Voor natuur- en avontuurliefhebbers biedt Hokkaido, het meest noordelijke eiland van Japan, adembenemende landschappen en wilde natuur. In de winter is Hokkaido een magneet voor skiërs en snowboarders dankzij de wereldberoemde poedersneeuw. In de zomer transformeert het eiland in een paradijs voor hikers, met nationale parken zoals Daisetsuzan en prachtige bloemenlandschappen zoals die in Furano.

6. Hiroshima

Hiroshima is een stad die bekend staat om zijn tragische geschiedenis, maar ook om zijn boodschap van vrede en hoop. Het Hiroshima Peace Memorial Park en het bijbehorende museum zijn ontroerende plekken die bezoekers herinneren aan de gevolgen van de atoombom in 1945. 

Naast zijn historische betekenis, biedt Hiroshima ook prachtige tuinen en kasteelruïnes, en is het de toegangspoort tot het prachtige eiland Miyajima, beroemd om de iconische drijvende torii-poort.

7. Kanazawa

Kanazawa, gelegen in de regio Chubu, wordt soms het "kleine Kyoto" genoemd vanwege zijn goed bewaarde Edo-periode landschappen, inclusief een van de mooiste landschapstuinen in Japan, Kenrokuen. De stad is ook bekend om zijn ambachten, waaronder goudbladproductie en hoogwaardige keramiek.

8. Nikko

Nikko, een kleine stad in de bergen ten noorden van Tokio, biedt een spectaculaire natuurlijke schoonheid gecombineerd met rijke cultuur. Het is vooral bekend om de weelderige Toshogu, de mausoleumtempel van Shogun Tokugawa Ieyasu, rijkelijk versierd met houtsnijwerk en bladgoud. Het omliggende nationale park is ideaal voor wandelingen en biedt prachtige uitzichten, watervallen en hete bronnen.

Japan biedt een diversiteit aan ervaringen die het hart van elke reiziger sneller zal doen kloppen. Van de bruisende steden tot de rustgevende natuurlijke landschappen, elke bestemming heeft zijn eigen unieke charme. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of gastronomie, Japan heeft iets te bieden voor iedereen. Plan je reis en ontdek zelf waarom deze plekken tot de populairste bestemmingen in Japan behoren.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. populairste bestemmingen japan
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.