Header afbeelding

Top 15 vakantie eilanden

Bekijk onze favorieten!

1. Curaçao

Stel je eens voor: je ligt op een strand, je kijkt uit over de azuurblauwe zee met een cocktail in je hand en de zon geeft je een lekker kleurtje. Klinkt dit als muziek in je oren? Wij vinden van wel! Op Curaçao kom je echt helemaal tot rust. De prachtige stranden van bijvoorbeeld Westpunt zorgen voor de ultieme relax vakantie.

Bekijk vakanties op Curaçao

 

2. Bali

Wat Bali zo speciaal maakt, is de mix van prachtige natuur, cultuur en stranden. Begin je dag met een wandeling langs een van de stranden, ontbijt met vers fruit en ga daarna de rest van het eiland ontdekken. Daarnaast is de Balinese bevolking enorm gastvrij. Ze verwelkomen je met open armen en laten graag hun cultuur en tradities zien. Echt thuiskomen dus!

Bekijk vakanties op Bali

 

3. Sardinië

Sardinië is dé bestemming voor vakantiegangers die houden van lekker eten, mooie stranden en niet geheel onbelangrijk: rust. Met twee uurtjes vliegen ben je al op dit heerlijke eiland.   

Door de parelwitte stranden en azuurblauwe zee waan je je in de Caribbean, maar dan dichterbij 😉.

Bekijk vakanties op Sardinië

4. Hawaii

Aloha! Ben je gek op surfen of heb je het altijd willen leren? Pak dan je koffers vast in. Hawaii is een waar surfparadijs, de stranden zijn fantastisch en het klimaat is aangenaam. 

Ook als je hier niet voor komt is Hawaii een super eiland. Ga chillen op de bounty stranden en ontdek de onderwaterwereld met een snorkel. Kortom, Hawaii is de perfecte plek voor een geweldige vakantie.

Bekijk vakanties Hawaii

5. Zanzibar

Zanzibar staat wereldwijd bekend om zijn adembenemende stranden. Het grootste voordeel? Het is hier áltijd lekker weer! 

Ideaal als je aan de regenachtige dagen in Nederland wil ontsnappen. 

Bekijk vakanties Zanzibar

6. Bahama's

Witte zandstranden, Caribische zon en mini biggetjes die chillen in de zee. Ja, dat zijn de Bahama’s!

Er zijn een heleboel mooie eilanden die onder de Bahama’s vallen, ga dus vooral eilandhoppen. Zo zie je alle bijzondere plekjes van deze bestemming. 

Bekijk vakanties Bahama's

7. Tenerife

Waarom zou je Tenerife bezoeken? Het antwoord is simpel. Dit eiland is perfect voor natuurliefhebbers. Zo heb je 43 beschermde natuurgebieden die de helft van het eiland beslaan! 

Daarnaast is het ook een fijne vakantiebestemming voor gezinnen. Er zijn dierenparken, waterparken en andere leuke faciliteiten voor de kinderen. Want zij blij, jij blij. Toch?

Bekijk vakanties Tenerife

8. Bora Bora

Bora Bora staat bekend als een van 's werelds meest romantische bestemmingen. Dit maakt het de perfecte plek voor een huwelijksreis, jubileum of een romantische vakantie.

Met haar mooie landschappen, parelwitte stranden en luxe resorts, is het geen wonder dat koppels van over de hele wereld hier naartoe komen om de liefde te vieren!

Bekijk vakanties op Bora Bora

9. Kaapverdië

Ontdek de diversiteit van Kaapverdië door een aantal van de verschillende eilanden te bezoeken. Elk eiland heeft zijn eigen unieke charme en bezienswaardigheden, van de bruisende sfeer van Sal tot de ongerepte natuur van Santo Antão!

Bekijk vakanties op Kaapverdië

10. Sri Lanka

Een tripje naar Sri Lanka is de manier om Azië te ontdekken! Het eiland is niet groot, daardoor zijn de afstanden kort en de opties eindeloos. Het is de ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

Ontdek de regenwouden onder begeleiding van een gids of chil op een van de stranden. Dit tropische juweeltje biedt alles wat je nodig hebt voor een leuke vakantie!

Bekijk vakanties op Sri Lanka

11. Zakynthos

Zakynthos is een prachtig eiland op maar drie uurtjes vliegen vanaf Amsterdam. Wist je dat je hier schildpadden kan spotten?

Neem een boottocht naar het eiland Marathonisi en bewonder ze van dichtbij. Daarnaast heeft het eiland zoveel mooie stranden, dat jij je wel een week vermaakt hier!

Bekijk vakanties op Zakynthos

12. Mauritius

Mauritius is een veelzijdig eiland waar voor jong en oud genoeg te doen is. Van wandelingen langs prachtige witte zandstranden tot het verkennen van de natuur.

Op dit eiland zijn ze trouwens gek op alle soorten curry’s, dus die moet je geproefd hebben! 

Bekijk vakanties op Mauritus

13. Phuket

Phuket heeft naast zijn prachtige en vele stranden ook veel leuke activiteiten. Verken de oude binnenstad van Phuket, bezoek de Big Buddha of maak een excursie naar het nabijgelegen Phi Phi-eiland om meer te leren over de geschiedenis van de regio.

Bekijk vakanties op Phuket

14. Sint Maarten

Een reis naar Sint Maarten belooft de perfecte strandvakantie te zijn. Het eiland heeft maar liefst 37 stranden die over heel het eiland verspreid zijn. Toe aan een middagje shoppen?

Ga naar Philipsburg, de levendige hoofdstad van Sint Maarten! Koop een leuk souvenirtje op de markt en sluit je dag af met heerlijke Caribische gerechten in een van de vele restaurants die de stad te bieden heeft.

Bekijk vakanties op Sint Maarten

 

15. Mallorca

Een vakantie op Mallorca staat garant voor een tijd vol zon, zee, strand, cultuur én natuur. Mallorca wordt door veel mensen enkel gezien als partybestemming, maar dit eiland is erg verrassend en heeft héél veel moois te bieden! Ontdek bijvoorbeeld de rijke geschiedenis van Mallorca.

Bezoek historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal in het centrum van Palma de Mallorca, het koninklijke paleis van La Almudaina en het middeleeuwse kasteel van Bellver.

Bekijk vakanties op Mallorca

Welke bestemming uit dit lijstje met leukste vakantie eilanden heeft jouw voorkeur?

  1. Home
  2. blog
  3. top 15 vakantie eilanden
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.