Header afbeelding

Wat te doen in Albanië

Onze top 10 activiteiten!

Vraag jij je af wat te doen in Albanië? Wij hebben een lijstje met 10 activiteiten in Albanië voor jou gemaakt. Van het verkennen van de oude hoofdstad tot het bezoeken van de Albanese Alpen, in dit blog lees je het allemaal!

Tip: Huur een auto waarmee jij heel het land kunt ontdekken!

Top 10 activiteiten in Albanië

  1. Verken Tirana
  2. Hiken in Butrint National Park
  3. Vaar over het Komanmeer
  4. Snorkel in Ksamil
  5. Bezoek the Blue Eye
  6. Bezoek Berat
  7. Wandel door Valbona
  8. Geniet aan de Albanese Rivièra
  9. Verken Gjirokaster
  10. Ga raften door de Osum Kloof

1. Verken Tirana

Tirana, de hoofdstad van Albanië, heeft veel te bieden! Het centrale punt van de stad is het Skanderbegplein. Dit plein heeft een aantal belangrijke monumenten, zoals het standbeeld van Skanderbeg, een nationale held van Albanië! Daarnaast heeft Tirana verschillende musea waar je de geschiedenis van Albanië kan ontdekken. Het Bloku-gebied is het bruisende hart van de stad, gevuld met restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden.

2. Hiken in Butrint National Park

Butrint staat bekend om zijn goed bewaard gebleven oude stad. Je kunt de indrukwekkende ruïnes van tempels, theaters, badhuizen, paleizen en andere historische structuren verkennen. Het is aan te raden om een rondleiding te boeken met een ervaren gids om meer te leren over de geschiedenis en de natuur van Butrint. Dit moet je gezien hebben als je Albanië bezoekt!

Bekijk tours

3. Vaar over het Komanmeer

In het noorden van Albanië ligt het Komanmeer. Het is zeker aan te raden om een boottocht te maken over dit adembenemende meer! Zo kan je genieten van het prachtige uitzicht vanaf het water. De tour begint vanaf Fierza, aan de noordelijke oever van het meer. Van daaruit kun je de hele dag door verschillende boottochten maken, variërend van korte excursies tot langere tochten die dieper het meer in gaan. Het komanmeer staat bekend om zijn mooie landschappen, dus vergeet je camera niet!

4. Snorkel in Ksamil

Ben je op zoek naar snorkelplekken in Albanië? Dan moet je zeker Ksamil bezoeken! In het zuiden van het land vind je dit pareltje., Kasmil is gevuld met prachtige witte stranden die gewoon vragen om neer te ploffen en te genieten van de zon. En het wordt nog beter! Voor de kust liggen een paar eilanden die je gemakkelijk kunt bereiken door even te zwemmen of een bootje te huren. Tussen die eilanden en de stranden is het geweldig om te snorkelen. Het water is zo helder dat je de onderwaterwereld bijna net zo goed ziet als boven water!

5. Bezoek the Blue Eye

Dit is absoluut een van de meest betoverende trekpleisters van Albanië en dus een must-visit tijdens je reis door dit prachtige land. The Blue Eye, bekend als 'Syri i Kaltër' in het Albanees, is een natuurlijke waterbron waarvan het water zo helder is dat je heel ver in de diepte kunt kijken. Het hoogtepunt van deze plek is de bron zelf, die van bovenaf lijkt op een, je raadt het al, blauw oog. In het midden van het water zit een diepe onderwatergrot die van bovenaf zwart lijkt, net als de pupil van een oog! 

6. Bezoek Berat

Ga je naar Zuid-Albanië? Dan moet je een kijkje nemen in Berat, ook wel bekend als de “stad van duizend ramen”. Wandel door de smalle straatjes van deze oude stad en bezoek de karakteristieke witte huizen met hun kenmerkende ramen en balkons. Sluit je dag af bij een van de restaurants en proef de lokale keuken!

7. Wandel door Valbona

Een van de bekendste plaatsen als het gaat om de Alpen van Albanië is Valbona. Dit unieke gebied is omringd door allemaal bergen en ideaal als je houdt van hiken! Mocht je hier niet van houden, dan is het alsnog leuk om hier een bezoekje te brengen. Er is van alles te doen, en alleen de natuur bewonderen is al de moeite waard.

8. Geniet aan de Albanese Rivièra

Albanië komt misschien niet direct in je op als je denkt aan een strandvakantie, maar de Albanese Rivièra is een verborgen juweeltje dat zich perfect leent voor een relax vakantie. Hier vind je prachtige witte stranden langs de azuurblauwe Ionische Zee, met een heerlijk mediterraans klimaat.

9. Verken Gjirokaster

Verken het historische Gjirokaster, een bijzondere stad in het zuiden van Albanië. Ga terug in de tijd tijdens een bezoekje aan het kasteel van Gjirokaster, terwijl je door de eeuwenoude stad wandelt en geniet van het uitzicht. Binnen de muren van het kasteel ontdek je het verleden in het Etnografisch Museum, hier zijn fascinerende exposities van traditionele Albanese levensstijlen. Eindig je dag op de bazaar. Dit is een levendige plek waar je rond kan snuffelen bij de kraampjes met handgemaakte souvenirs. En vergeet niet om een paar traditionele huizen te bekijken!

10. Ga raften door de Osum Kloof

De Osum Kloof, ook wel de Grand Canyon van Albanië genoemd, is de ideale plek voor mensen die houden van een beetje actie tijdens de vakantie. Langs de kloof loopt een weg, waar je vanuit de auto al een mooi zicht hebt. Maar voor de echte waaghalzen is er een mogelijkheid om te raften! Tussen oktober en juni worden er tours aangeboden en ga je onder begeleiding door de 13 kilometer lange kloof. Vet!

 

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in albanie
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.