Header afbeelding

Wat te doen in Cambodja?

Alles wat je moet weten voor jouw reis naar Cambodja

Cambodja: Een van de goedkoopste backpackbestemmingen

Cambodja is een populaire bestemming voor een rondreis door Azië. En wist je dat Cambodja een van de goedkoopste landen ter wereld is om te backpacken? De inwoners van het land zijn ook super vriendelijk. Cambodja mag daarom zeker niet ontbreken op jouw lijstje bij een rondreis door Azië.

Cambodja is voor veel reizigers namelijk het favoriete land om te reizen, ondanks het feit dat de buurlanden Thailand en Vietnam vaak wat bekender zijn onder de backpackers. Cambodja is vooral populair door de rijke cultuur en geschiedenis van het land en de prachtige natuur. Bestemmingen als Angkor Wat, de stranden van Sihanoukville en de historische rijkdom van Phnom Penh zijn onvergetelijk tijdens jouw reis in Cambodja. Cambodja staat bekend om de Angkor Wat. Dit is de bekendste tempel van het enorme tempelcomplex Angkor.

Cambodja is een erg gevarieerde backpack-bestemming. Dit komt mede door de vriendelijke locals, de rijke geschiedenis en het lekkere eten. Ook de mooie stranden en het bruisende nachtleven dragen hieraan bij.

De leukste bezienswaardigheden van Cambodja

  1. Bezoek de Angkor Wat: het grootste religieuze bouwwerk ter wereld
  2. Bezoek de stad Siem Reap
  3. Neem de boot van Siem Reap naar Battambang
  4. Bezoek Kratie
  5. Serendipity Beach, Sihanoukville
  6. Mondulkiri
  7. Ontdekt de hoofdstad Phnom Penh
  8. S-21 gevangenis (Tuol Sleng)
  9. Killing Fields (Choeung Ek)
  10. Royal Palace
  11. The Silver Pagoda
  12. National Museum
  13. Phnom Penh Night Market
  14. Hosteltip van een reiziger

1. Bezoek de Angkor Wat: het grootste religieuze bouwwerk ter wereld

Er staat al eerder beschreven dat Cambodja bekendstaat om de Angkor Wat.

Deze tempel is namelijk de bekendste van alle tien tempels van het enorme tempelcomplex Angkor. De Angkor Wat is honderden jaren geleden gebouwd in slechts 32 jaar. En weet je hoeveel mensen hieraan hebben gebouwd? 50.000 mensen! De Angkor Wat is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Dat maakt het ook een van de indrukwekkendste monumenten.

TIP! De tempels van Angkor zijn heilig. Het is dus erg belangrijk je net zoals in een kerk te kleden. Voor de vrouwen betekent dit dat het wordt gewaardeerd om kleding tot over je schouders en knieën te dragen.

2. Bezoek de stad Siem Reap

In Siem Reap kun je je best een dag vermaken! Je begint de dag bijvoorbeeld met het genieten van de mooie zonsopkomst! Je kunt er marktjes bezoeken, lekkere koffie halen bij een koffietentje en dineren in een van de restaurantjes. Niet te vergeten, Siem Reap heeft ook een leuke uitgaansstraat, namelijk de Pub Street! Let’s party!

3. Neem de boot van Siem Reap naar Battambang

Deze boottocht staat ook wel bekend als de mooiste boottocht van Cambodja. Deze route is dan ook niet de snelste, maar wel de mooiste en de leukste! De boottocht duurt ongeveer 4 à 5 uur. Mocht je dat te lang vinden, dan kun je ook de bus nemen. Vanaf Siem Reap rijdt deze bus in ongeveer 3 uur naar Battambang.

4. Bezoek Kratie

Kratie is een fijn en rustig stadje aan de Mekong rivier. Ook kun je er Irrawaddy dolfijnen spotten. Verder is de omgeving erg mooi en het heeft schattige kleine dorpjes. De zonsondergang is ook erg mooi om even te bekijken wanneer je in Kratie bent!

5. Serendipity Beach, Sihanoukville

Op dit strand MOET je geweest zijn als je houdt van gezellig uitgaan. Dit strand wordt namelijk ook wel het ‘uitgaansstrand’ genoemd. Je kunt er namelijk een lekker hapje eten of heerlijke koude biertjes bestellen tot diep in de nacht. Veel mensen gaan daarna de zee nog in, maar pas goed op jezelf! De zee is daar namelijk erg ondiep en de rotsen in het water kunnen gevaarlijk zijn.

6. Mondulkiri

Wist je dat Mondulkiri de grootste en meest dunbevolkte provincie van Cambodja is? Weinig toeristen bezoeken deze provincie en dat is jammer. Het is namelijk een bijzonder gebied met bergen, tropisch regenwoud en zelfs olifanten! Ook kun je van de paden afwijken en de echte wildernis betreden. Ontdek de Aziatische natuur en cultuur in Mondulkiri! 

7. Ontdek de hoofdstad Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja is Phnom Penh. Dit is een indrukwekkende stad aan de Mekong-rivier en is aangenaam voor de backpackers. Ondanks de charmes van de stad, is het er ook erg chaotisch. De stad heeft ook een bijzondere geschiedenis. Hieronder staan een aantal bezienswaardigheden van Phnom Penh die een bezoekje meer dan waard zijn.

Bezienswaardigheden van Phnom Penh

8. S-21 gevangenis (Tuol Sleng)

De S-21 gevangenis is een erg belangrijk monument van Phnom Penh. De S-21 gevangenis, wat nu een museum is, dient ter nagedachtenis aan de vele slachtoffers van de Rode Khmer. De Rode Khmer was een communistische verzetsgroep die Cambodja regeerde. Deze groep is verantwoordelijk geweest voor de dood van ongeveer een kwart van de bevolking. Op dit moment zijn in deze gevangenis nog indrukwekkende foto’s en intact gebleven cellen te vinden die een diepe indruk op je zullen achterlaten.

Net als in de concentratiekampen van de Nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog legde de Rode Khmer alle gegevens vast in een administratie en werden er ook foto's gemaakt van de gevangenen, soms zelfs een foto vóór en een foto na de marteling.

9. Killing Fields (Choeung Ek)

Het is je aangeraden om je mentaal voor te bereiden wanneer je de Killings Fields gaat bezoeken. Het is namelijk een aangrijpend bewijs van gebeurtenissen die nog geen 50 jaar geleden zijn gebeurd. De lichamen van mensen die in de S-21 gevangenis zijn gemarteld en vermoord, werden in de Killing Fields opgestapeld in greppels in de grond. De stoffelijke overschotten zijn daar nog steeds terug te vinden… Het is zelfs zo heftig dat deze botten weer naar boven drijven na hevige regenval.

10. Royal Palace

Deze bezienswaardigheid is gelukkig niet zo heftig als de S-21 gevangenis en de Killing Fields. De Royal Palace is juist alleen maar pracht en praal en kenmerkend voor de skyline van Phnom Penh. Naast de rivier vind je dit indrukwekkende paleis. Als de blauwe vlag uithangt dan betekent dit dat de koning thuis (in het paleis) is. Leuk om te weten als je een bezoek brengt! Bij The Royal Palace vind je ook het Huis van de Witte Olifant. Het is een mooi complex om even doorheen te lopen. Het wordt gebruikt voor koninklijke gelegenheden zoals verjaardagen, trouwerijen of overlijden.

11. The Silver Pagoda

Aangrenzend aan de Royal Palace vind je The Silver Pagoda. Dit complex is vernoemd naar de vloer, die bestaat uit meer dan 5.000 zilveren tegels, elk met een gewicht van één kilo. De Pagoda staat ook bekend als de Wat Preah Keo. Als je op de trap omhoog gaat, dan kom je uit bij verschillende Boeddha's, waaronder een van de diamanten. Ook is het leuk om de Gouden Boeddha te bekijken. De Pagoda is in 1892 gebouwd van hout, maar in 1962 werd het complex opnieuw gebouwd met andere materialen, namelijk marmer en beton.

12. National Museum

Het National Museum is een erg mooi traditioneel terracotta gebouw. Ook is dat het grootste museum voor de culturele geschiedenis en het belangrijkste historische en archeologische museum van Cambodja. In het museum leer je over welke ontwikkelingen het land heeft doorstaan en er zijn verschillende galerijen met een eigen tijdperk te vinden. Ook bezit het museum veel voorwerpen uit de rijke geschiedenis van Cambodja, zoals de mooiste collectie van Khmer. Ben je toe aan een pauze? Kom dan tot rust in de binnenplaats van het museum. Hier mag je ook de vissen voeren voor wie dit leuk vindt. 

13. Phnom Phen Night Market

De Phnom Phen Night Market is de perfecte plek om locals te ontmoeten. Ook kun je er lekker rustig rondlopen en als je wat wilt eten, zal dit al snel lekker gegrild vlees op een stokje zijn of noodle soep en gedroogde vis. Ook zijn er nog smoothies verkrijgbaar. Mocht je buik al vol zitten, dan zijn er nog genoeg andere dingen die je er kunt doen. Er zijn namelijk ook veel shop gedeelten waar je kleding, schoenen, sieraden en souvenirs kunt kopen.

Reistips voor Cambodja

14. Hosteltip van een reiziger

Het Onederz Hostel in Phnom Penh is een erg gezellig hostel en is centraal gelegen. Je hoeft maar vijf minuten te lopen om bij de leuke Night Market te komen. Verder heeft het hostel een lounge waar je tv kunt kijken of kunt chillen met anderen. Ook beschikt Onederz over een terras.

FAQ's Bezienswaardigheden Cambodja

Wat is de beste tijd om naar Cambodja te reizen?

Wat is typisch Cambodja?

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in cambodja
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.