Header afbeelding

Wat te doen in Marrakech?

10x leuke bezienswaardigheden!

Top 10 bezienswaardigheden Marrakech

1. Wandelen over het plein: Djeema el Fna

Dit is hét bekende plein van Marrakech. En terecht, want je kijkt je ogen uit. Leuke souvenirwinkeltjes en kraampjes met lokale lekkernijen: je hoeft je hier niet te vervelen. Zeker in de avond komt het plein tot leven en zie je slangenbezweerders, acrobaten en muzikanten. Als toerist wordt je wel vaak aangesproken als je over het plein rondwandelt.

2. Bekijk de Koutoubia Moskee

De Koutubia Moskee is de grootste moskee van Marrakech. Vijf keer per dag klinkt vanaf hier de oproep tot het gebied. De moskee is alleen toegankelijk voor moslims, maar het is ook de moeite waard om de moskee van buitenaf te bekijken. Zoek een plekje op een bankje in de omliggende tuinen en geniet van het indrukwekkende uitzicht.

3. Kom tot rust in de Jardin Majorelle

Wil je even aan de drukte van de stad ontsnappen? Dan ben je net bij Jardin Majorelle aan het juiste adres! Deze botanische tuin is een must-see, door de hoge, groene cactussen en blauwe accenten. Dit is één van de mooiste bezienswaardigheden van Marrakech.

De tuin is vernoemd naar Jacques Majorelle, die het eerste ontwerp maakte in 1924 en was ook lange tijd eigendom van modeontwerper Yves Saint Laurent. Toen hij overleed, werd zijn as verstrooid in de rozentuin.

4. Bewonder het Bahia Paleis

Een echte aanrader in Marrakech is het Bahia Paleis. Het paleis komt uit de 19e eeuw en werd gebouwd in opdracht van een vader en een zoon, die hiermee hun macht wilden tonen. De mozaïektegels, versierde kamers en prachtige tuinen zijn de moeite waard om te bewonderen!

5. Souvenirtjes kopen bij souks

De overdekte marktkraampjes in Marrakech worden souks genoemd. Hier kun je van alles kopen: van specerijen tot kleding en van lampen tot tapijten! Een indrukwekkende ervaring, waarbij het soms voelt alsof je door een doolhof loopt. De verkopers kunnen soms overweldigend zijn, maar als je kalm blijft komt dat helemaal goed. En niet vergeten af te dingen, hè?

6. Bezoek de Koranschool Ben Youssef

De Ben Youssef was vroeger een islamitische school met 900 studenten, de grootste Koranschool in Afrika. Nu wordt er geen les meer gegeven en is het vooral een toeristische attractie. Maar hoe drukbezocht de plek ook is, het is sowieso een must om even langs te gaan. De architectuur is er namelijk geweldig!

Zorg wel dat je vroeg in de ochtend gaat, zodat het er nog niet zo druk is.

7. Excursie naar de woestijn

Mocht je nog nooit in de woestijn zijn geweest? Dan is dit je kans. Op nog geen 7 uur rijden vanaf Marrakech ligt een prachtige woestijn, die adembenemend groot is. Wel is het handig dat je natuurlijk wel voor een langere tijd in Marrakech bent, want vaak kost een excursie naar de woestijn minimaal 3 dagen.

Er zijn een tal van mogelijkheden, die je hier kunt doen. Zo is het heel tof om in een tentenkamp te slapen of een jeep te huren, waarmee je door deze mooie omgeving kan rijden. Je zult je hier in ieder geval niet snel vervelen. Een prachtige ervaring om op terug te kijken.

Boek je excursie naar de woestijn hier!

8. Cross door de palmbomen

Zie jij jezelf al crossen tussen duizenden palmbomen? Dan is een quadtour door de Palmeraie in Marrakech een aanrader. Op nog geen 20 minuten rijden vanaf de drukke medina vind je de Palmeraie. Een prachtig stukje natuur met allerlei palmbomen. Stap op de quad en ontdek het gebied tijdens een begeleide tour.

9. Bewonder Ouarzazate en Aït-Ben-Haddou

Ben je lange tijd in Marrakech? Dan is het authentieke stadje Ouarzazate een aanrader, met smalle steegjes en lemen huizen. Je ziet hier hoe traditionele tapijten gemaakt worden.

Ook het schilderachtige stadje Aït-Ben-Haddou is echt de moeite waard! Dit is ongeveer vijf uur rijden vanaf Marrakech en ziet er met alle torentjes er prachtig uit. Niet voor niets wordt deze vestingstad vaak als filmdecor gebruikt. Onder andere Game of Thrones, The Mummy en Gladiator zijn hier opgenomen.

10. Ontspan in een hammam

Heb je genoeg bezienswaardigheden in Marrakech bewonderd en ben je toe aan rust? Dan kun je heerlijk relaxen bij een hammam. Douchen, scrubben, stomen en insmeren met olie: je komt helemaal tot rust. En na een massage ben je weer klaar om je onder te dompelen in de stad van duizend en een nacht.

Aanraders voor Marrakech

Dit zijn onze tips voor bezienswaardigheden in Marrakech. Ja, we zeiden het al… Marrakech heeft het allemaal! Groene tuinen, grote paleizen, mooie pleinen… Pak je koffers en bekijk de mooiste bezienswaardigheden in Marrakech!

Hotels in Marrakech

Marrakech is een veelbezochte stad en heeft daarom ook veel verschillende accommodaties waar je kan verblijven. Van luxe hotels tot aan authentieke riads, in Marrakech vind je het allemaal.

Bekijk accommodaties in Marrakech

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in marrakech
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.