Header afbeelding

Wat te doen in Mexico

De hoogtepunten van dit land

Mexico zit vol bezienswaardigheden die je niet mag missen tijden een vakantie Mexcio! En als je er eenmaal bent, wil je natuurlijk wel álles uit jouw vakantie halen! Hieronder hebben wij de állerbeste tips op een rijtje gezet zodat jouw zomervakantie Mexico onvergetelijk wordt. 

1. Chichen Itzá

Veel mensen weten wel dat de Maya’s leefden in Centraal-Amerika, maar wist je ook dat een van de zeven (nieuwe) wereldwonderen staat in Mexico? In 2007 is de Chichen Itzá (Maya-ruïne) in Yucatan uitgeroepen tot een wereldwonder! Deze ruïne is veruit de grootste en meest toeristische van de Maya-ruïnes in Mexico. Maar Yucatán heeft nog meer te bieden! Ga naar de Piramide van Kukulcán en hoor de vogels fluiten aan als je in je handen klapt! Ook kun je vanuit Yucatán de boot nemen naar het populaire duikbestemming Cozumel!

Vakantie Mexico Chichen Itza

Chichen Itzá

2. Duiken en snorkelen

Houd jij van snorkelen en duiken? Dan is Mexico een waar walhalla voor jou. In Mexico vind je namelijk ontzettend veel bijzondere duikbestemmingen. Zo vind je in Palancar Reef een indrukwekkend grottenstelsel en voor de kleurrijkste koraalriffen van de wereld moet je naar Cozumel. De kans is zelfs groot dat je haaien, dolfijnen en veel tropische vissen spot. TIP: maak een boottocht om de mooiste vissen en koraalriffen te spotten!

3. Yucatán

Het schiereiland Yucatán mag je zeker niet overslaan tijdens je zomervakantie Mexico. Maar waarom moet je hier nou heen? Je vindt er bijvoorbeeld de wereldberoemde Maya-stad Coba met ruïnes en natuurlijk de tempelpiramide Nohoch-Mul met honderd treden. Maar ook de stad Chichén Itzá met de tempel Kukulcan mag je zeker niet overslaan. Wij raden je ook aan om de stranden van Yucatan te bezoeken bijvoorbeeld Playa del Carmen en Cancun.

4. Zwemmen in een cenote

Wanneer je in Yutacan bent ga dan zeker een duik nemen in een cenote. Wat is een cenote eigenlijk? Het is een onderwater grot waar je kan zwemmen, een echt natuurverschijnsel. In Yutacan vindt je maar liefst 3000 cenotes.

5. Guanajuato

In het centrum van Mexico liggen veel koloniale steden, o.a. San Miguel de Allende en Guanajuato. Je vindt hier dus ontzettend veel geschiedenis en cultuur terug. Daarnaast is het een stad vol met gezellige pleintjes, restaurantes, café’s, smalle straatjes, pastelkleurige huisjes en nog veel meer!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in mexico
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.