Header afbeelding

Wat te doen in Namibië?

Namibië, het land van uitgestrekte woestijnen, indrukwekkende canyons en een unieke mix van flora en fauna, is een bestemming die je als reiziger niet mag missen. Deze parel van Zuidwest-Afrika biedt reizigers het gevoel van vrijheid, avontuur, en serene rust. Wat maakt Namibië zo bijzonder? In deze blog krijg je antwoord op de vraag: wat te doen in Namibië?

De betovering van de Fish River Canyon

Een van de eerste stops tijdens een rondreis door Namibië (gelegen in Afrika) is de spectaculaire Fish River Canyon, de op één na grootste canyon ter wereld. De route ernaartoe, die dwars door de Kalahari-woestijn voert, begint misschien wat eentonig, maar al snel neemt de uitgestrektheid je volledig in zijn greep. Het uitzicht bij aankomst is simpelweg adembenemend. Bij de verschillende uitzichtpunten langs de rand van de canyon lijkt het alsof de aarde onder je voeten openscheurt en een gigantische kloof onthult. Voor wie op zoek is naar rust, is dit de plek: vaak sta je hier helemaal alleen, zonder hordes toeristen.

Een tip: stop na het bezoek aan de Fish River Canyon even bij Canyon Roadhouse. Dit charmante restaurant is niet alleen de perfecte plek voor een verfrissend drankje, maar heeft ook een collectie oude auto’s die een leuke bezienswaardigheid op zich zijn.

Namibië

De magie van Aus en Lüderitz

Namibië is een land waar de reis zelf vaak net zo indrukwekkend is als de bestemming. Dit wordt nergens beter geïllustreerd dan op de route naar Aus. De oranje kleuren van de woestijn contrasteren prachtig met de blauwe hemel en het uitzicht doet je beseffen hoe bijzonder dit land is. In de omgeving van Aus kun je wilde woestijnpaarden spotten, een uniek fenomeen dat deze regio bijzonder maakt.

Op een uurtje rijden van Aus ligt het kuststadje Lüderitz, een stad die letterlijk gevangen ligt tussen de woestijn en de zee. De combinatie van Duitse koloniale architectuur, de ruige Atlantische kust en de eindeloze zandduinen geeft Lüderitz een vreemde maar intrigerende sfeer. Hier wandel je door kleurrijke straatjes terwijl de zee brult op de achtergrond – een unieke ervaring die nergens anders te vinden is.

Sossusvlei en de gigantische duinen

Geen reis door Namibië is compleet zonder een bezoek aan de beroemde Sossusvlei en de omliggende zandduinen. Deze reusachtige, rode zandduinen behoren tot de hoogste ter wereld en vormen een iconisch beeld van Namibië. Voor de avonturiers onder ons is de klim naar de top van Big Daddy, de hoogste duin, een onvergetelijke ervaring. Het uitzicht vanaf de top over de eindeloze duinen en de witte vlakte van de Deadvlei is fenomenaal.

Avontuur in Swakopmund

Aan de kust van Namibië ligt Swakopmund, een stad waar avontuur en ontspanning samenkomen. Dit gezellige kustplaatsje is een perfecte uitvalsbasis voor talloze activiteiten, zoals sandboarden op de duinen, quadrijden of kajakken met zeehonden bij Walvisbaai. Peddelen tussen honderden nieuwsgierige zeehonden is een unieke ervaring. Ze zwemmen speels om je heen en hun grappige geluiden – ze klinken een beetje als koeien – zorgen voor een lach op je gezicht.

Naast avontuur kun je in Swakopmund ook genieten van heerlijke restaurants aan zee, waar verse vis en schaaldieren op het menu staan. Het is een plek waar je gerust enkele dagen kunt blijven hangen om op te laden voordat je verder trekt.

Swakopmund Namibië

Wild spotten in Etosha

Een van de absolute hoogtepunten van Namibië is het wereldberoemde Etosha National Park. Dit natuurreservaat staat bekend om zijn drukbezochte waterplaatsen, waar kuddes olifanten, giraffen en ander wild zich verzamelen om te drinken. In tegenstelling tot andere parken, zoals Kruger in Zuid-Afrika, draait het in Etosha vooral om geduld. Het is de kunst om bij een waterplaats te blijven wachten en je te laten verrassen door het wild dat langs komt.

Voor een authentieke ervaring is het aan te raden om net buiten het park te verblijven. De accommodaties daar bieden vaak meer comfort en privacy dan de lodges in het park zelf, en je kunt toch gemakkelijk op safari gaan.

Het waterberg plateau en Cheetah Conservation

Namibië is niet alleen woestijn en wild, het biedt ook unieke natuurervaringen zoals het beklimmen van het Waterberg Plateau. Dit plateau biedt een prachtig uitzicht over de omliggende savanne en is een perfecte plek voor een moment van bezinning aan het einde van je reis. In de buurt kun je ook het Cheetah Conservation Fund bezoeken, waar je meer leert over deze bedreigde diersoort en het werk dat wordt gedaan om ze te beschermen.

Een reis in Namibië om nooit te vergeten

Namibië is een land van contrasten en unieke ervaringen. Of je nu de stille schoonheid van de Fish River Canyon bewondert, door de duinen van Sossusvlei rent of tussen de wilde dieren van Etosha staat, deze bestemming zal je altijd bijblijven. Namibië heeft een magie die lastig te beschrijven is, maar die elke reiziger diep raakt.

Een goede afsluiter van je reis is een gezellig avondje in Windhoek, waar je kunt genieten van een traditionele braai of een laatste nachtje doorbrengt in een sfeervolle Airbnb. Namibië zal je niet loslaten – en je zult ongetwijfeld terug willen voor meer avonturen in dit betoverende land.

Of het nu je eerste bezoek is of een hernieuwde kennismaking, Namibië biedt voor elke reiziger een onvergetelijke ervaring.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in namibie
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.